18:00

Pajala IF

Referat: Team Kalix (B) - Pajala IF

Vi kom iväg lite sent och uppladdningen blev inte den bästa. När vi svänger i Morjärv hör jag "Det känns som att vi är på väg hem från match" komma bakifrån bussen och jag anar att det kan vara lite sega Pajalahuvuden i inledningen.

Vi startar matchen hyggligt. Vi har mycke boll, men kommer inte till särskillt många farliga lägen. Allt eftersom perioden går märks det att vi inte riktigt är med i matchen. Felbesluten är många. Felpassningarna likaså. Vi tappar boll på halva plan, försöker och misslyckas med flertalet chansbrytningar, täcker "fel sida" och när chanserna dyker upp vill vi gärna lägga bollen till rätta innan vi nyper till och då hinner hemmaförsvarare täcka bort oss. Kalix tar ledningen på straff efter 9.40. Vi kviterar 13.40 genom Carro. 14.54 tar Kalix åter ledningen. Resultatet står sig perioden ut trots att Emma i slutet av perioden prickar stolpen tre gånger inom loppet av två sekunder. Båda hemmalagets mål känns onödiga och kommer till efter slarv från vår sida.
Skott: 8 - 8

Vi repar nytt mod i andra och redan efter 46 sekunder hittar ett fint utkast från Elin fram till Carro som blir låst och vi får straff. Evvis stegar fram, drar målisen och stänker läckert upp bollen i taket. Nästan direkt på tek åker vi på en tveksam tvåa. Vi spelar tajt box men på nåt sätt studsar bolluslingen försmädligt in från ingenstans. Men vi har nu vaknat till liv och spenderar mycke tid i anfallszon. 03.57 hittar Jani Evvis i slottet och bollen sitter i krysset. Åter åker vi på en tvåa direkt på våran kvitering. Denna gång är vi närmare ett mål än hemmalaget. 10.11 är det dags igen. Carro och Evvis kombinerar sig in på kasse från hörnet och Evvis stänker in sitt tredje för dagen. I slutet av perioden vaknar Pitkänen till liv och vips står det 3-6 på resultattavlan efter två fina dragare.

Tredje perioden blir totalt sönderryckt av utvisningar. Kalix reducerar på en av dessa då matchuret står på 13.26. Det är dock aldrig någon fara på taket. Vi spelar behärskat och klokt och får åka hem med tre pinnar.
Skott: 8 - 3

Det är en styrka att vinna trots att spelet inte riktigt stämmer. Jag tror att tiden för matchstart, matchuppladdningen och lite underskattning gör att vi inte kommer upp i nivå. Domarna tillät noll fys och matchen rycktes sönder av mer eller mindre obegripliga avblåsningar. I andra perioden visar vi att vi kan spela fin anfallsbandy och trots två insläppta tycker jag spelet med en man mindre var bra. Däremot var pp spelet statiskt och fantasilöst. Det unga Kalixlaget ska ha en eloge för deras krigande i 60 minuter. Kedjan med Emma, Carro och Evvis var bra och fick äntligen utdelning på sina chanser. Den sistnämnda var planens bästa med 3 mål, 1 framspelning och ett enormt jobb över hela banan. Henta visade åter prov på fin blick och bra fys och belönades för detta med Örjan.